Behandelmethoden

Binnen de praktijk wordt gewerkt met een combinatie van inzichten, methoden en technieken uit verschillende behandelmethoden. Er wordt gebruik gemaakt van dat wat bij u past.

Zo wordt er gewerkt met Cognitieve Gedragstherapie. U krijgt hierdoor meer inzicht op uw manier van denken en de invloed hiervan op uw gevoel en uw gedrag. Ook kan gebruik worden gemaakt van de Acceptance en Commitment Therapie (ACT). Tegenslagen komen onvermijdelijk op uw pad. U leert er meer effectief mee om te gaan door te leren minder tegen gevoelens en gedachten te vechten.Er kan EMDR, een traumaverwerkingstechniek, worden ingezet. Deze techniek kan gebruikt worden als u ingrijpende gebeurtenissen hebt meegemaakt maar ook als gebeurtenissen die minder ingrijpend lijken u toch negatief blijven beïnvloeden in uw leven. Als traumabehandeling kan ook BEPP (Beknopte Eclectische Psychotherapie bij PTSS) ingezet worden. Elementen/onderdelen uit schematherapie kunnen, indien passend, ingezet worden.

Op de bijgevoegde websites vindt u  meer informatie over deze behandelmethoden.

Cognitieve gedragstherapie: www.vgct.nl

ACT: www.timetoact.nl

EMDR: www.emdr.nl

Ook wordt binnen de praktijk met e-health gewerkt via Therapieland. Face to face gesprekken op de praktijk worden dan gecombineerd met online behandeling.

 

Volgende onderwerp op deze site:
Over Jeanine Nijhuis