Ervaringen

Vrouw 44 jaar

Jeanine is zeer kundig. Zij weet haar kennis op een heel natuurlijke wijze op je over te brengen. Zij heeft een professionele houding die zij combineert met een warm en sterk inlevingsvermogen. Zij stuurt met haar vragen en laat ruimte voor wat er ter tafel komt. Zij richt zich op jou en jouw hulpvraag en betrekt waar nodig ook de partner/familie erbij. Kortom: Jeanine laat alles naast elkaar bestaan en heeft mij op verschillende manieren inzicht gegeven om beter om te gaan met ‘een getraumatiseerd brein’ door een chronische ziekte, verschillende operaties en daarmee gepaard gaande onzekerheden.

Via de praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts kreeg ik onder andere de contactgegevens van Jeanine Nijhuis. Kritisch heb ik haar website bekeken en kwam al snel tot de conclusie dat zij met haar kennis en ruime ervaring mij wellicht kon helpen. Ik ben haar dankbaar voor de hulp die ze mij heeft geboden en de manier waarop. Ik zie het dan ook als een hele positieve ervaring.

 

Man 56 jaar

Ik ben elke dag blij dat ik de stap gezet heb om hulp te zoeken. Zelf op zoek gegaan naar een psycholoog en vond de website van Jeanine Nijhuis. Alle ervaringen die op de site stonden gaven mij een goed gevoel en daardoor de keuze gemaakt om haar hulp te vragen. Nu wil ik ook mijn ervaring delen zodat als iemand twijfelt ik op deze manier een steuntje in de rug kan geven.

Mijn jeugd is er een geweest die je niemand gunt en daardoor was ik een kei geworden in het analyseren van waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Via de huisarts een verwijzing gevraagd om een “behandeling” te krijgen want ik liep vast in zowel privé als op het werk. Zelf vind ik het woord behandeling onjuist want zo heb ik het niet ervaren.

In mijn hele leven heb ik altijd een stipje op de horizon geplaatst waar ik naar toe wilde werken. Niet stil staan bij wat er gebeurd maar de focus gewoon weer op de toekomst. Na verschillende relaties nu eindelijk het geluk gevonden waardoor ik veel meer rust in mezelf vond. Nadeel hiervan is dat het verleden voorbij komt en dat werd toen teveel voor me.

Het zijn eerlijke en soms stevige gesprekken want Jeanine zet je aan het denken met haar vragen. Hoe eerlijker je naar jezelf bent, hoe sneller je samen met Jeanine de hulp krijgt die je nodig hebt. De manier waarop zij te werk gaat en hoe de gesprekken zijn gegaan gun ik elk mens die is vastgelopen in zijn of haar dagelijks leven.

Ik kan haar omschrijven met de volgende kernwoorden:

  • Warmte
  • Betrokken
  • Empathisch
  • Eerlijk

Voor mij is Jeanine een topper!

 

Vrouw, 21 jaar
Jeanine heeft mij enorm goed geholpen én gesteund tijdens een lastige periode. Na naar de huisarts te zijn gestapt met klachten die op een eetstoornis wezen, ben ik doorverwezen naar Jeanine. Ik voelde me gelijk al op mijn gemak tijdens ons eerste gesprek en dat is gedurende het hele proces zo gebleven. Het is fijn dat Jeanine zoveel kennis heeft en je de juiste informatie kan geven over een stoornis/aandoening. Tijdens onze sessies heeft ze me veel dingen geleerd die ik thuis kon toepassen en oefenen, dat was en is nog steeds heel waardevol.

Naast dat is Jeanine een enorme emotionele steun geweest. Ze stond altijd klaar en is een ontzettend begripvol en warm persoon. Ik ben zo blij dat ik bij haar terecht ben gekomen en zou Jeanine dan ook aan iedereen aanraden die professionele hulp zoekt.

Man, 38 jaar
Gedicht:

Voldoen aan mijn strenge regels.

Moeten, moeten, moeten.

En als het eens niet lukte

Moest ik daar zelf voor boeten

 

Jij vond de verbinging met mij

Het wankele evenwicht

Tussen mijn vriendelijkheid

En mijn strenge gezicht

 

Je hebt me vooruit geholpen

Een trede omhoog op de trap

Ik ben zeker nog niet klaar

Maar zette een flinke stap

 

Nu laat ik deze therapie los

Opener en minder geblokkeerd

Klaar om mezelf verder te ontwikkelen

Dankbaar voor wat ik heb geleerd

Vrouw, 24 jaar
Al een jaar liep ik rond met klachten die niet konden worden geplaatst door de huisarts. Dit bleek uiteindelijk een paniekstoornis te zijn. Een vriendin raadde me Jeanine aan en tijdens het intakegesprek voelde ik me meteen op mijn gemak bij haar. Ze weet waar ze het over heeft en laat echte emotie zien. Jeanine heeft me van begin tot eind de juiste informatie gegeven om zicht te krijgen in wat de stoornis nu precies inhoudt, waar het vandaan komt en hoe ik hier zelfstandig mee om kan gaan. Ze is er altijd geweest als ik haar nodig had, ook buiten afspraaktijden om, en heeft me waar nodig op een juiste manier op mijn plek gezet. Mijn stoornis ging gepaard met een andere aandoening die elkaar versterkten en Jeanine heeft dan ook extra informatie ingewonnen om er zeker van te zijn dat we op de juiste weg zaten. Die extra dingen die ze voor je doet, dat waardeer ik enorm aan haar.

Man, 36 jaar
Jeanine is een ontzettend professioneel en vaardig psycholoog. Werkt vanuit de kern van de hulpvraag, heeft een enorm goed luisterend vermogen en is erg empatisch. Jeanine beschikt over veel up to date kennis binnen haar vakgebied, handelt op maat, brengt tools bij die realiseerbaar zijn en enorm bijdragen aan een positieve ontwikkeling van jezelf. Jeanine is erg flexibel, oplossingsgericht en beschikt over veel verhelderende theorie die bijdragen aan het ontplooien in de praktijk.

Jeanine heeft mij laten inzien dat het goed is om naar jezelf te kijken, eigenwaarde te hebben, jezelf belangrijk te vinden en je niet hoeft te spiegelen aan een ander. Ik kan nu stellen, ‘goed is goed’ en de lat hoeft niet altijd hoog te liggen. Wat wil ik in het leven?, wat vind ik van zaken in het leven?, en hoe wil en kan ik hiermee omgaan?. Ik heb meer rust en ruimte en verschillende tools mezelf eigen gemaakt waar ik zelfverzekerd de toekomst mee in kan! Wat een fantastisch resultaat!. Jeanine je bent een kanjer en een top psycholoog.

Vrouw, 49 jaar
Jeanine is een echte vakvrouw. Toen ik haar om hulp vroeg zat ik er psychisch helemaal doorheen op meerdere aspecten tegelijk. Zij reageerde hier heel professioneel en adequaat op door een therapie voor te stellen die precies bij mij (met al veel ervaring met hulpverlening) bleek te passen. Ik moest er van haar van tevoren wel eerst over nadenken en ook dat was een goede zet van haar. Hierdoor kreeg ik vanaf het begin het gevoel dat ik zelf de regie terug pakte over mijn leven. De regie die ik juist was kwijtgeraakt. Jeanine is een heel warme vrouw bij wie ik me heel veilig voelde. Maar ze schroomt niet om je te confronteren en ook dat was iets dat ik nodig had. Ik heb heel veel gehad aan de therapie en sta inmiddels weer terug in mijn eigen kracht. Natuurlijk moet je zelf ook aan de slag, maar dat vond ik juist prettig. Op die manier word je niet afhankelijk van iemand. Verder is Jeanine iemand die goed en duidelijk communiceert en haar afspraken nakomt. Ik kan haar bij iedereen met een psychische hulpvraag aanbevelen!

Vrouw, 30 jaar

Wat ben ik blij dat ik bij Jeanine terecht ben gekomen! Om even kort samen te vatten; november 2018-zwanger, januari 2019 heftige paniekaanvallen en in behandeling gegaan bij een andere psycholoog, juli 2019-bevallen met het HELLP syndroom, oktober 2019-heftige depressie (aan de antidepressiva, omdat er op dat moment geen andere uitweg meer was). Ik krabbelde heel langzaam weer op, 2 stappen vooruit 1 achteruit.. had last van cognitieve klachten, die ik op dat moment nog over had gehouden aan het HELLP syndroom. Maar langzaamaan ging het steeds een beetje beter. In Oktober 2020 besloot ik samen met op dat moment mijn psycholoog, dat het eigenlijk best goed met me ging. Ik had nog wel wat klachten, maar daar kon zij met niet mee helpen. De lichamelijke sensaties van de paniekaanvallen(waar ik dus soms ook nog van in paniek schoot), mijn schuldgevoel tegenover mijn vriend en zoontje(omdat ze bijna een jaar niks aan me hebben gehad) en niet te vergeten de angst om weer zwanger te worden(terwijl we altijd hebben geroepen voor 2 kinderen te gaan).

Na overleg met die psycholoog, leek het ons beide verstandig, om toch EMDR te gaan proberen. Ik ben toen door mijn huisarts doorverwezen naar Jeanine, en wat ben ik hier blij mee! Het 1e gesprek voelde al vertrouwd, ik voelde me op mijn gemak, dat is wat ik erg belangrijk vind. De klik was er, dus ik stelde me open. Ik vertelde wat er aan de hand was, Jeanine heeft toen met mij gekeken of EMDR in dit geval inderdaad bij mij zou passen. En dit was zo! Na een kleine 4 behandelingen verder, merkte we dat de paniekklachten een stuk minder waren, mijn schuldgevoel weg is En het aller belangrijkste, dat ik weer open sta voor een 2e kindje. Mijn angst voor een evt volgende zwangerschap is compleet weg!! Wat is EMDR een aparte ervaring. Maar wat ben ik maar al te blij, dat EMDR in combinatie met Jeanine bestaat! Want wat een fijne vrouw is dat!

Man, 38 jaar
Een aantal jaar geleden maakte ik via de huisarts een afspraak voor een intakegesprek bij een psycholoog. Het voelde een beetje ongemakkelijk, omdat ik voorheen mijn problemen zelf heb kunnen oplossen. Ik kon direct een afspraak maken en ik kreeg een vragenlijst mee.
De kennismaking met Jeanine verliep moeiteloos en ontspannen. We begonnen een gesprek naar aanleiding van de vragenlijst die ik had ingevuld. Na tien minuten bedacht ik: “Dit had ik tien jaar eerder moeten doen.”
Jeanine gaf me de juiste handvatten om zelf antwoord te geven op mijn vragen. Ik had niet verwacht dat ik na vijf gesprekken aan de slag kon met een nieuw inzicht.
In de jaren daarna hebben we nog een aantal coachingsgesprekken gevoerd. Een soort van controle op mijzelf. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Daar hoef ik me niet voor te schamen. Dat heeft Jeanine me nooit verteld, maar ik weet zeker dat ze het hiermee mee eens is.

Vrouw, 69 jaar

Ik heb wel even geaarzeld, voordat ik hulp ging zoeken bij een therapeut want als je bezig bent op te stomen naar de zeventig dan hoor je toch onderhand wel te weten hoe je moet omgaan met je angsten en onzekerheden… Dat vond ik tenminste. Inmiddels weet ik beter, want juist de instelling dat je zoveel moet kunnen en dat het allemaal moet kloppen, had me zo aan het wankelen gebracht. Jeanine heeft me heel goed kunnen helpen omdat ze kundig is, veel ervaring heeft, heel goed kan luisteren, maar vooral ook omdat ze creatief is en vindingrijk. Ze stapte zonder aarzeling uit de comfortzone van de bekende aanpak en probeerde iets anders. Ik heb het gevoel dat ze me daarmee  ‘ondersteuning op maat’ geleverd heeft. Een behandeling die precies was afgestemd op mij als individu. In korte tijd heeft ze mijn problemen blootgelegd, mijn pantser doorgeprikt en me geleerd weer met open vizier te kijken naar wat me hindert en pijn doet. Ze heeft me inzicht gegeven in hoe ik kan omgaan met mijn angst. Bovendien vind ik Jeanine een lieve en wijze vrouw. Ik zou tegen mijn leeftijdgenoten willen zeggen dat ik er inmiddels van overtuigd ben dat je nooit te oud bent om nog aan jezelf te werken en bij Jeanine ben je in goede handen.

Vrouw, 29 jaar
Ik heb hulp gezocht voor mijn paniek en angsten. Toen ik begon met mijn behandeling wist ik niet meer hoe ik hier om mee moest gaan. Ik had er dagelijks last van. Ik ging er dromen en wensen die ik had voor uit de weg. Ik heb in mijn behandeling mijn verhaal kunnen doen en voelde mij serieus genomen en begrepen. Dit heeft mij het vertrouwen gegeven om thuis aan de slag te gaan met de e-Health en de exposuretherapie. Ik kon er in duiken zo snel of zo langzaam als ik wilde en dat heeft ertoe geleid dat ik grote spongen heb kunnen maken. Ik heb nu weer het vertrouwen om mijn dromen waar te gaan maken. Ik heb het gevoel weer een stukje van mezelf terug te hebben gevonden. Ik sluit mijn behandeling tevreden en met zelfvertrouwen af. Wederom, bedankt voor alle hulp!

Vrouw, 50 jaar
Ik heb me erg veilig bij Jeanine gevoeld. Het voelde goed en vertrouwd. Ik ben heel goed begeleid. Na vele therapieën heeft deze echt een keer geholpen.

Man, 26 jaar
Toen ik in het begin binnen kwam bij Jeanine Nijhuis had ik erg veel last van woede uitbarstingen. Zo erg zelfs dat dit 1 of 2 keer tot agressie uitingen in de vorm van fysiek geweld kwam. Door het behandelplan van Jeanine hebben we voor mij duidelijk gemaakt dat er meer is dan woede en agressie. Zij is gedurende mijn behandeling erg begripvol geweest en op de momenten dat ik het nodig had ook strikt en duidelijk. Ik wil haar aanraden aan iedereen die soortgelijke problemen ervaart als ik, omdat Jeanine erg fijn is in de omgang en met goede duidelijke oplossingen komt .

Vrouw, 34 jaar
Ik leef weer! Dat heeft het traject met mevrouw Nijhuis mij opgeleverd.
Een half jaar geleden ben ik door de praktijkondersteuner doorgestuurd naar mevrouw Nijhuis omdat ik de negatieve spiraal, waarin ik mij bevond, niet kon doorbreken. Tevens kon ik zelf niet achterhalen wat de oorzaak was van mijn klachten. Ik had alles, waarom was ik dan zo somber en angstig? Ik kwam de dag door maar leefde niet (echt). Dat wilde ik veranderen want dit kan het toch niet zijn voor de komende jaren?
Vanaf de eerste afspraak heeft ze ervoor gezorgd dat ik mezelf kon zijn waardoor de sfeer ontspannen was en ik voor het eerst echt kon zeggen wat er allemaal in mijn hoofd omging. Wat een opluchting was dat!
In de gesprekken die volgden heeft Mevrouw Nijhuis op een begrijpelijke, menselijke en prettige manier weer structuur aangebracht in mijn gedachten en mij geleerd te accepteren wie ik ben. Ze heeft altijd volgehouden, ook als ik het even niet meer zag. Ik heb de juiste tools meegekregen om vol vertrouwen aan mijn toekomst te beginnen.

Vrouw, 44 jaar
Ik ben gewoon hartstikke goed geholpen, in bijzonder ook met EMDR. Ik beveel iedereen Jeanine aan.

Vrouw, 20 jaar
Ik heb mijn therapie bij Praktijk Nijhuis als erg prettig ervaren. Jeanine heeft een rustige en vriendelijke uitstraling die me erg op mijn gemak stelde. In de spreekkamer hing mede hierdoor een vriendschappelijke sfeer. De therapie sloot erg goed aan bij mijn wensen en was boven verwachting goed. Ik zou therapie bij Praktijk Nijhuis zeker bij mijn vrienden aanraden.

Man, 53 jaar
Ik heb de tijd die ik bij Jeanine heb doorgebracht als heel prettig ervaren. Jeanine heeft een soort lichtheid, een bepaald gemak, dat in contrast stond met mijn zware gemoed, als gevolg van een (halve) burn out, of wat er ook met me was.
Ik wilde graag weten hoe het precies zat met mij, en hoe het kwam. Toch zijn we vrij snel overgegaan naar het vinden van een manier om uit het diepe dal te komen, vooruit te kijken en te leren omgaan met de onvermijdelijke tegenslagen. Zo kijkt Jeanine naar dingen. Verfrissend op een bepaalde manier.
Mijn zwaarte verdween, ik begon langzaam weer een beetje te ontspannen. Het heeft me uiteindelijk inzichten opgeleverd waar ik weer goed mee vooruit kan.

Vrouw, 35 jaar
Ik ben nooit zo van de psychologen geweest. Ik dacht dat die toch niks voor mij konden doen. Ik werd doorverwezen naar Jeanine en ik moet zeggen dat het mijn beeld compleet heeft veranderd! Ik voelde me meteen op mijn gemak en Jeanine luisterde ook echt naar mijn verhaal/problemen. Er werd meteen actie ondernomen. Ik voelde me serieus genomen. Ik kreeg de juiste oefeningen/therapie en al snel ging het weer een stuk beter! Het extra stukje aandacht als het even niet lekker loopt vind ik super! Jeanine is echt een topper die weet wat ze doet en zou haar ook bij iedereen aanbevelen!

Man, 38 jaar
“Ik ben als cliënt in het verleden verschillende keren in contact geweest met de psychische hulpverlening. Voor mij was deze ervaring dan niet echt nieuw. Wel de benadering en werkwijze van Jeanine. Ik vond het zeer prettig en fijn zoals zij mij in het hele proces heeft geholpen. Daarbij schuwde ze niet om mij een spiegel voor te houden en me zeer duidelijk aan te geven hoe het ervoor stond. Voor mij als een echte eye-opener. In het hele proces heeft ze er mede voor gezorgd dat er een keerpunt kwam in mijn gedachten en gedrag. Ik ben dan ook zeer blij met het verlopen proces en haar hulp. Ik vond het daarbij ook prettig dat zij als hulpverlener zichzelf ook kwetsbaar durfde op te stellen en niet alleen maar de rol van hulpverlener aanhield.”

Vrouw, 37 jaar
Nogmaals bedankt voor je luisterende oor en je inspirerende woorden. Ik die nooit geloofde in hulp van anderen en al helemaal niet van psychologen, neem mijn woorden terug en raad het iedereen aan. Daarbij had ik natuurlijk ook het geluk een leuke vrouw te leren kennen.
Heel erg bedankt voor de ommekeer die jij bracht, zonder gein, dat meen ik.

Vrouw, 19 jaar
Jeanine heeft mij ontzettend geholpen. Voordat ik bij haar in behandeling ging, was ik behoorlijk kritisch tegenover psychologen. Ik had niet het idee dat een psycholoog mijn problemen met betrekking tot het verleden zou kunnen oplossen. Nu ik klaar ben met de behandeling, sta ik er versteld van hoe goed de EMDR-therapie en de gesprekken met Jeanine me geholpen hebben. Jeanine is een heel leuke psychologe om mee te praten, maar ze is ook ontzettend goed in wat ze doet. Ik had nooit gedacht dat ik me zo anders zou kunnen voelen en ik ben ongelooflijk blij dat ik gegaan ben.

Volgende onderwerp op deze site:
Contact