Wachttijd

Wachttijden: laatste actualisatie van de wachttijden: 13-06-2022

Let op: deze wachttijden worden over het algemeen eens per maand geactualiseerd. Er melden zich elke dag mensen aan. Uw concrete wachttijd kan dus afwijken van het onderstaande.  NB: de praktijk is in verband met zomervakantie gesloten tot 4 juli 2022. Uw (voice)mail voor aanmelding wordt ná 4 juli beantwoord.

De aanmeldingswachttijd voor een intakegesprek is op dit moment tussen de 2 en 3 maanden. Let op dat er op uw verwijsbrief van de huisarts staat dat u verwezen wordt naar de BasisGGZ. De aanmeldingswachttijd is de wachttijd vanaf het moment dat u contact opneemt met de praktijk voor een afspraak en de datum dat de intake plaatsvindt. Er is geen wachttijd voor de behandeling. Na de intake worden meteen de gesprekken voor de behandeling door gepland.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met de praktijk, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Volgende onderwerp op deze site:
Dossier en privacy