Wachttijd

Wachttijden: laatste actualisatie van de wachttijden: 01-06-2023

 

Let op: deze wachttijden worden over het algemeen eens per maand geactualiseerd. Er melden zich elke dag mensen aan. Uw concrete wachttijd kan dus afwijken van het onderstaande.

De aanmeldingswachttijd voor een intakegesprek is op dit moment ca. 3 tot 4 maanden. Let op dat er op uw verwijsbrief van de huisarts staat dat u verwezen wordt naar de BasisGGZ. De aanmeldingswachttijd is de wachttijd vanaf het moment dat u contact opneemt met de praktijk en het intakegesprek wordt ingepland en de datum dat het intakegesprek plaatsvindt. Er is geen wachttijd voor de behandeling. Na de intake worden meteen de gesprekken voor de behandeling door gepland.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met de praktijk, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Volgende onderwerp op deze site:
Dossier en privacy